Düşük Nedir? Düşük Neden Nasıl Olur?

Düşük gebelik nasıl olur , düşük nedir nasıl olur, düşük bebek nasıl olur ,hamilelikte düşükler nasıl olur, gebelikte düşük nasıl olur, düşük yapmak nasıl olur, düşük nasıl belli olur, hamilelikte düşük nasıl olur, düşük nasıl olur belirtileri, düşük kanaması nasıl olur, düşük nasıl olur

Düşük Nedir? Düşük Neden Nasıl Olur?

Düşük Nedir?

Gebeliğin 20. haftası tamamlanmadan veya bebek 500 gramlık ağır­lığa erişmeden önce herhangi bir sebeple gebeliğin sonlanması bebeğin kaybı, anne adayı hanımlar için ömür boyu her hatırlandığında tazelenen bir acı­dır.

Her Gebelikte %15 Riski

Unutulmamalıdır ki düşüklerin en sık sebebi bebekteki oluşan anormalliklerdir.. Fakat bu anor­mallikler çok büyük sıklıkla anne ya da babadan taşınan bir prob­lemden değil, bizzat o gebelikteki bebeğin oluşumu sırasında olu­şan problemlerdir ve sık olarak tekrarlamazlar..

Her gebelikte yaklaşık olarak % 15 civarında bir düşük riski oldu­ğunu akıldan çıkarmamak, yani gebelik düşükle sonuçlanırsa bunun pek de az rastlanmayan bir şanssızlık olduğunu hatırla­makta yarar vardır. Onun için sonraki gebelikler için karamsar olmaya, korkmaya lüzum yoktur. Gebelikte kanama olması hiçbir şekilde normal değildir. Rahim ağzı kapalı, bebek canlı veya gebelik kesesi sağlıklı halde iken kanamanın olduğu vakalar düşük tehdidi veya düşük tehlikesi ola­rak adlandırılır. Bu durumda mutlaka doktor kontrolü gerekir.

Düşüğün kendi kendine başla­yıp bitmesi durumuna hekimler “tamamlanmış düşük” der.

Muayenede kanamanın az oldu­ğu gözlenirse ve ultrasonografi- de rahimin içinin tamamen boşaldığı anlaşılıra ek müdahale gerekmez.

Bazı durumlarda ise düşük eylemi başlar ancak rahimin içi­nin kendi kendine boşalması uzun sürer ve bazen de tam boşalma hiç gerçekleşmez. Bu duruma da tamamlanmamış düşük adı verilir. Bu durumlarda hem kanamayı durdurmak, hem de içeride kalan parçaların ilta- haplanmaya yol açmasını önle­mek için müdahale edilmesi gerekir.

Bir düşükten sonraki risk % 20

Bir düşük yapan hanımın sonraki gebeliğinde tekrar düşük yapma riski yaklaşık olarak % 20’dir. Tekrarlayan düşükleri olan bir kadının yeni bir gebe­likte tekrar düşük yapma riski ise yaklaşık % 50’dir.

Her ne kadar düşük sayısı arttıkça yeni oluşan bir gebeliğin de düşükle sonuçlan­ma riski yükselse de, çalışmalar göster­mektedir ki; bu hanımların bile sağlıklı bir bebek sahibi olma ihtimali hiç de az değildir.

Bir kez düşük yaşadıysanız, düşük son­rasında aşırı kanama, enfeksiyon, üzüm gebeliği gibi normal dışı bir durum söz konusu olmadıysa, tedavi gerektiren bir hastalığınız da yoksa yaşadığınız düşük muhtemelen tekrarlayıcı özellikte olma­yan bir düşüktür ve ileri inceleme gerek­tirmez.

Endişe etmenize gerek yoktur.

Yukarıda bahsi geçen özel durumlar söz konusuysa tedavinize önem vermelisiniz.

DÜŞÜK NEDENLERİ

♦ Babaya ait genetik anomaliler

♦ Keza anneye ait genetik anomaliler

♦ Anatomik, yapısal bozukluklar

♦ Rahimde doğuştan anomalileri

♦ Rahim yetmezliği

♦ Rahim içi yapışıklık­lar

♦ Myomlar

♦ Hormon bozuklukları veya yetmezliği, hormonal dengesizlikler

♦ Guatr

♦ Diabet

♦ Mikrobik enfeksiyon

♦ Annede bağışıklık sistemi ile ilgili bozukluk­lar (Bebeğin uzun süre emzirilerek bağışıklık sis­teminin güçlendirilmesi ne kadar önemli, anlayın.)

♦ Oluşumu önleyen antikorlar

♦ Doku hastalıkları

♦ Maruz kalınan toksik maddeler

♦ Gebeliğe zarar vere­bilecek bazı ilaçların kul­lanımı

♦ Kronik hastalıklar

♦ Ağır kaldırmalar

Bunların bazıları tedavi ile üstesinden gelinebilir sebeplerdir. Mesela bağı­şıklık sistemi bozuklukla­rında hekimlerin Aspirin, Heparin veya Steroid tav­siyesi ile başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir.

Anatomik bozukluklarda ise gayet tabii cerrahi müdahale gerekir.

Ancak bilinmelidir ki bütün tetkik ve muayene­lere rağmen tekrarlayan düşüklerin yaklaşık yarı­sında herhangi bir sebep bulunamamaktadır.

Tekrarlayan düşüğü olan bir kadın, tekrar gebe kal­dığında bu defa gebeliği daha yakından takip edil­melidir.  Kaynak: yeniakit.com.tr

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir