En Kolay Kalp Krizi Riski Öğrenme Yöntemi
|En Kolay Kalp Krizi Riski Öğrenme Yöntemi,En Kolay Kalp Krizi Riski Öğrenme Yöntemi Hakkında Bilgi,Kalp Krizi Riski Öğrenme Yöntemi Nedir
En Kolay Kalp Krizi Riski Öğrenme Yöntemi
Vücudumuzda bazen biz hiç fark etmesek de bazı durumları bizlere alelade beyan eden durumlar oluşabilmekte ve bizler bunların farkında olmadığımız sürece vücudumuzda bu emareler bizlerle birlikte var olmaya devam edebilmektedir. Bu durumla ilgilenen bilim insanları, kulak mememizde var olan bir çizginin geçirilecek kalp hastalıklarıyla yakın bir ilişkisi olduğunu öne sürmüşlerdir.
İzmir’de bulunan Kent Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı olarak görev yapan Doçent Doktor Cevad Şeküri isimli bilim insanı, bahsi geçen bu kulak memesi çizgisinin insanların geçirecekleri damar hastalıklarının ve de kalp hastalıklarının çok büyük bir habercisi olduğunu öne sürmektedir. Kendisinin yapmış bulunduğu bilimsel açıklamaya göre; kulak memesinde var olduğu belirlenen yatay çizginin, vücuttaki damarların dolaşımda yetersiz olduğunu anlamamıza yardımcı olduğu yönünde gerçekler ortaya atılmıştır.
Kulağında ilerleyen yaşlarda bu çizgiden çıkan bireylerin, kulağında bu tip bir çizgi oluşmayan bireylere nazaran daha yüksek oranda kalp ve damar hastalıklarından birini geçirme riski altında olduğu belirlenmiştir. Bir kulakta ya da iki kulakta birden ortaya çıkma unsuru bulunan bu çizgilerin var olduğu aynaya bakılarak tespit edildikten sonra, geç kalınmadan en yakın zamanda bir sağlık kontrolüne gidilmesini Doç. Dr. Cevad Şeküri özellikle önermektedir.
Bu çizginin bahsi geçen hastalıklar üzerindeki etkisini daha detaylı olarak anlamak isteyen bilim dünyası, damar hastalıklarından ya da kalp hastalıklarından ölerek hayatını kaybeden bireylerin üzerinde otopsiler yaptığında; yüzde 80’lik bir dilimin kalple ilgili bu tip bir rahatsızlık geçirdiği öğrenilmiştir. Yaşlılık sürecinde ortaya çıkma durumu bulunan bu çizgiden eğer tek kulakta oluşuyorsa kişinin kalp ve damar hastalıklarına yakalanma oranı yüzde 35’lerde kalmakta, eğer her iki kulakta da çıkarsa oran yüzde 77’lere kadar çıkmaktadır.
Yapılacak kontrollerden sonra eğer risk sınırı aşılmış işe mutlaka özel olarak hayattaki pek çok unsura dikkat edilmeli; şişmanlığa, şeker kullanımına, sigara kullanımına, kolesterol seviyesine ve hipertansiyon seviyesine mutlaka özen gösterilmelidir. İleri yaşlarda ortaya çıktığı söylenen bu durumun erkeklerde kadınlardan daha fazla oluştuğu da mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.