Ceviz Kabuğunun İnanılmaz Faydaları

Ceviz Kabuğunun İnanılmaz Faydaları,ceviz kabuğu faydaları, ceviz kabuğunun bilinmeyen faydaları, ceviz kabuğunun en önemli faydaları, ceviz

Ceviz Kabuğunun İnanılmaz Faydaları

Değerli dostlar daha önce sizler ile cevizin faydaları hakkında bilgiler paylaşmıştık. Şimdide ceviz kabuğunun faydaları hakkında bilgiler vermeye çalışacağız. Bir çok televizyon kanalında da bitkiler meyveler ve sebzeler kısacacı şifalı bitkiler hakkında isim yapmış uzmanlaşmış insanlar ceviz kabuğunun özellikle saçlara çok faydalı olduğunu belirttiğini izlemiştim. Bir programda Ahmet Maranki ‘’Sert ceviz kabuklarının saç diplerini beslediğinden dolayı saçları kuvvetlendirerek bakım sağlar” demişti.

25-30 tane cevizin ser olan dış kabuğunu 1,5 litre suda 20 dakika boyunca kaynatın. Her sabah ve akşam bu su ile saçlarınızı yıkayın.  İlerleyen günlerde de bu işleme düzenli olarak devam ettiğiniz taktirde saçlarınızın kuvvetlendiğini ve saç dökülmelerinin azaldığınızı kendi gözlerinizle görebilirsiniz. Bu yıkama işlemine devam ettikten 3-4 ay sonra saçlarınız doğal rengine dönerek yumuşacık olacaktır.

Cevizin sert olan kabukları kadar yeşil ceviz kabukları da çok faydalıdır. Yeşil ceviz kabukları çaylı suya karıştırılarak 30 dakika boyunca kaynatılır. 30 dakika sonra oluşan bu karışım elek ile süzülerek sıvı ayrılır. Elde edilen bu sıvıya badem yağı dökülerek karıştırılır. Oluşan bu karışım ile saçları günde 2 – 3 kere yıkanır. Özellikle kadınlar için çok önemli olan saçları bu yıkama sayesinde güçlü, zinde ve parlak olarak tutabilirsiniz.

Cevizin Faydaları Başlıklı Makalemizi Okumak İçin Tıklayın

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir