Vajinada kötü kokulu akıntı ve tedavisi

Vajinada kötü kokulu akıntı ve tedavisi,Vajinada kötü kokulu akıntı ve tedavisi nedir,Vajinada kötü kokulu akıntı ve tedavisi hakkında bilgi

Vajinada kötü kokulu akıntı ve tedavisi

Vajinal enfeksiyonlar, mantar, parazit ve bakteriler sayesinde olurlar. Vajinit, tüm bu enfeksiyonlara verilen isimdir. Beraberinde, vajinal kötü koku ve akıntı oluştururlar. Vajinitler, başladığında hemen tedavisi yapılması gereken rahatsızlıklardır. İşte, vajinal kötü koku ve akıntı tedavisi ;

Genital mantar enfeksiyonu

Kadınların çoğunluğu hayatlarında 1 kez olsun vajinal mantar hastalığı geçirirler. Uzun süren doğum kontrol hapı kullanımı, gebelik, antibiyotik kullanımı ve şeker hastalığı vajinal mantarı tetikler. Candida Albicans veya Torulopsis glabrata isimli iki mantar türü ile oluşur. En sık belirtisi, vajinadan gelen peynir kesiği şeklinde akıntıdır. Kaşıntıya bağlı olarak kızarıklık ve tahrişler vardır. Fakat, bu mantarlar hiçbir belirti vermeden de senelerce vajinada yaşabilirler. Mantarın tedavisinde pek çok ilaç seçeneği vardır. Hafif olan mantar enfeksiyonların da vajinal fitil uygulaması yapılır. Ağır olan enfeksiyonlar da hem fitil hem de hap kullanılır. Tedavi başladıktan 2 gün sonra, hastanın kaşıntıları yavaşlar. Akıntı yavaşça kaybolur.

Trikomonas Enfeksiyonu

Trikomonas, kuyrukları ile hareket eden vajinit yapan bir parazittir. Cinsel yolla bulaşır. Ortak kullanılan tuvaletler, havlular ve iç çamaşır ile havuzlardan geçer. Bu hastalıkta hem eş hem de kadın tedavi edilir. Enfeksiyondan korunmak için, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunma önemlidir. Ortak tuvalet kullanımına ve havuzlarda dikkatli olmak gerekir.

Gardnerella vajiniti

Vajinayı enfeksiyonlara karşı koruyan laktobasil bakterilerinin sayılarının azalması ile oluşur. Gardnerella bakterileri hızla çoğalır ve en başlıca belirtisi olan kötü koku ve yeşilimsi kahverengi akıntı oluşur. Özellikle cinsellik sonrası bozuk balık kokusu şeklinde güçlü koku oluşur. Genellikle vajinanın florasının bozulması ile ortaya çıkar. Derin vajinal temizlik ve sık cinsel ilişki nedenleri ile tetiklenir. Tedavisi fiyil ve ilaç şeklindedir. Mutlaka tedavi edilmelidir. Erken doğum, suyun erken gelmesi, pelvik enfeksiyon riskini arttırmaktadır.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir