Organik Portakalın Faydaları

Organik Portakalın Faydaları,portakal meyvesinin faydaları, portakalın cilde faydaları, portakalın cildimize sağladığı faydalar, portakal

Organik Portakalın Faydaları

Kışın en güzel tatlarından biri olan portakal, bir çok hastalığa şifa kaynağı oluyor. Özellikle kışın sıklıkla rastlanan ve soğuk algınlığından kaynaklanan grip, nezle vb. gibi durumlarda düzenli olarak portakal tüketildiğinde zayıflayan bağışıklık sisteminin gücünü eski haline kavuşturarak bu hastalıklar ile mücadelede vücudumuzun gücünü artırarak hastalıklardan korunmamızı sağlıyor.

Tüm dünya tarafından ”Orange” adıyla bilinen portakal hormonsuz, katkısız doğal olarak yetiştirildiği taktirde bir çok faydası vardır. Şimdi doğal olarak yetişen bir portakalın faydalarını aşağıda sıralayalım.

PORTAKALIN FAYDALARI

Turunçgiller ailesinden olan portakalın bir çok çeşidi vardır. Portakalın bilinen en etkili faydası C vitamini açısından oldukça zengin olduğundan dolayı vücudun direncini artırarak hastalıklar ile savaşta etkili olmasını sağlıyor. Portakalın içerisinde C vitaminin yanı sıra A, E, ve B vitaminlerini de barındırır. Yapısında bulundurduğu güçlü maddeler ile dikkat çeken portakal; demir, magnezyum, potasyum, fosfor, ve kalsiyum bu maddelerden birkaç tanesi sadece.

Sabahleyin kahvaltıda sıkılarak elde edilen portakal suyu, kış aylarında kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alır. Portakalın yapılan çeşitli araştırmalar sonucunda vücuda sağladığı en büyük fayda vücudu güçlendirerek yorgunluk bitkinlik durumlarında vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi portakaldan sağlayabilirsiniz. Bol enerji vermesinden dolayı uzmanlar portakalın akşam saatlerinde tüketilmemesi konusunda uyarıyor. Bunun nedeni ise portakal yüksek miktarda enerji pompaladığı için uykunuzu kaçırabilir. Sindirim sistemi elemanlarının görevlerini yerine getirmelerine yardımcı olan portakal, hazmı kolaylaştırır, kanı temizler, damar tıkanıklığı riskini ciddi oranda düşürür, kandaki şeker oranını dengede tutarak kötü kolesterolün ve yüksek tansiyonun önüne geçer. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu C vitamininin büyük bölümünü karşılayan portakal, özellikle de sigara içenlerde sık rastlanan C vitamini eksikliği durumu düzenli olarak günde 1-2 tane portakal tüketerek giderilebilir. Portakalın diğer bir faydasıda iştah açıcı etkisidir. Uzmanlar yemek yiyememeden dolayı zayıf düşen kişilerin mutlaka mevsiminde portakal  tüketmesini öneriyor.

Organik olarak yetiştirilen portakalın sıkılıp suyunun bekletilmeden tüketilmesi daha faydalıdır. Bekletilen portakal suyunun bekleme süresi geçtikçe vücuda sağladığı faydalarda da ciddi bir azalma meydana gelir. Portakalın kabuklarından yapılan reçelin büyük faydası olduğu gibi çiçeklerinden de faydalı bir çay yapabilirsiniz. Portakaldan elde edilen yağı cilde sürerek, cildinizin yaşlanmasını, kırışıklığını engelleyerek daha yumuşak, diri ve genç bir cilde sahip olabilirsiniz. Bütün bu faydalar arasında aslında portakalın cildimize sağladığı en büyük fayda akne problemlerini azaltıcı etkisidir. Portakal ayrıca kozmetik ürünlerinde kullanılan meyvelerin başında gelir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir