Fındık Ezmesinin Faydaları Nelerdir?

Fındık Ezmesinin Faydaları Nelerdir?,Fındık Ezmesinin faydası nedir, Fındık Ezmesinin sağladığı faydalar, Fındık Ezmesinin sağlığa faydaları

Fındık Ezmesinin Faydaları Nelerdir?

Fındık Ezmesinin Yararları ve Fındık Ezmesinin Sağlığa Faydaları Hakkında Bilgi

FINDIK EZMESİNİN FAYDALARI

♦ Kanda bulunan kötü kolesterolün yükselmesini önler. Kolesterolü %25 oranında düşürür. Kan şekeri ritmini düzenler.

♦ Kalp hastalıklarına karşı koruyucu görev üstlenen apoprotein A-1’i %29 oranında artırır ve kötü ve riskli olan apoprotein B’yi de %8 oranında azaltır.

♦ Yüzde 12 oranında esansiyel yağ asidi linoleik asit ihtiva etmektedir. Vücudumun için çok gerekli olan bu asidi vücudumuz üretmeyip dışarıdan besinler ile alınmaktadır.

♦ Fındık ezmesi kalp damar ve kasların sağlığı ile üreme sisteminin görevlerini normal bir şekilde yerine getirebilmesi için çok gerekli olan E vitamini içerisinde bol miktarda bulundurur. E vitamini bilindiği üzere kanser yapıcı etmenleri engelleyerek kansızlığı da giderir, aynı zamanda kanserli hücreleri engelleyerek vücudumuzu kansere karşı korur.

♦ Çocuklarda gelişimi destekleyici kemik ve dişlerin sağlıklı gelişmesini sağlayan, yaşlı insanlarda ise kemiklerin erimesini geciktirme önleme ve yavaşlatılması için önemli bir yer tutan kalsiyum; vücudumuz için gerekli olan kanın yapımında görev önemli bir yer tutan demir, büyüme ve üreme hormonlarının gelişmesini sağlayan çinkoyu içerisinde bulunduran önemli gıdalardan bir tanesidir.

♦ Romatizma tedavilerinde ve genel vücut zayıflığı durumlarında çok faydalıdır. İçerisinde yüksek oranda bulunan postasyum sayesinde sinir sisteminde sinirleri uyararak, kas dokusunun normal çalışmasını sağlar.

 

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir