Ülkemizin (Türkiye) Turistik Değerleri Nelerdir
|Ülkemizin (Türkiye) Turistik Değerleri Nelerdir,Ülkemizin (Türkiye) Turistik Değerleri,Ülkemizin (Türkiye) Turistik Değerleri Nedir Hakkında
Ülkemizin (Türkiye) Turistik Değerleri Nelerdir

Ülkemizin Turistik Değerleri; doğal güzellikleri ve tarihi değerleri olmak üzere iki grupta ele alınabilir.
DOĞAL GÜZELLİKLER
Yeryüzü Şekilleri İle İlgili Olanlar
* Peri Bacaları
* Travertenler
* MaÄŸaralar
* DaÄŸlar ve Yaylalar
Bitki Örtüsü İle İlgili Olanlar
* Kent Parkları
* Kentler Çevresindeki Park ve Koruluklar
* Milli (Ulusal) Parklar
Sularla İlgili Olanlar
* Termal (Sıcak) Kaynaklar
* Çağlayanlar (Şelaleler)
* Göller
* KuÅŸ Cennetleri
* Kurumsal (Plajlar) gibi
TARİHİ TURİZM ZENGİNLİKLERİMİZ
Anadolu toprakları tarih öncesi ve sonrasındaki çağlar boyunca çeşitli medeniyetlere beşiklik etmiştir. Bu nedenle ülkemiz hemen her devire ait tarihi değerlere sahiptir.
Anadolu’nun birçok yerinde yapılan kazılarda zengin bir kültür mirası ortaya çıkmıştır. Anadolu’da insanların yaÅŸadığı ilk yerlere Antalya’daki Karain MaÄŸarası örnek gösterilebilir. Ülkemizde İlk ÇaÄŸ’a ait kent kalıntılarına, tapınak, tiyatro ve saraylara hemen her bölgemizde rastlanılmaktadır.
* Bu döneme ait en önemli antik kentler; İzmir: Efes ve Bergama, Aydın: Afrodisyas, Milet, Didim Pamukkale: Hierapolis, Manisa: Sard, Datça: Knidos, Antalya: Perge, Termessos, Aspendos, Side, Çanakkale: Assos, Eskişehir: Midas
* Selçuklular ve Osmanlı’dan kalma eserler (camiler, hanlar, hamamlar ve kümbetler) ülkemizin hemen her tarafında yaygın olarak görülür. Selçuklu eserleri Konya, Kayseri, Sivas, Diyarbakır, ve Erzurum‘da, Osmanlı eserleri ise İstanbul, Bursa ve Edirne‘de yoÄŸunlaÅŸmıştır.
* Çanakkale Savaşı’nda ÅŸehit düşen askerlerimiz anısına yapılan ÅŸehitlikler ile KurtuluÅŸ Savaşı’nın yaÅŸandığı alanlar çok sayıda turist çeken yerlerin başında gelmektedir.
ALTERNATİF TURİZM
– Akarsu turizmi
– Av Turizmi
– DaÄŸcılık
– Golf turizmi
– Hava Sporları
– İnanç turizmi
– İpek yolu
– Kış sporları turizmi
– Kongre turizmi
– KuÅŸ gözlemciliÄŸi
– MaÄŸara turizmi
– SaÄŸlık ve termal turizm
– Su altı dalış
– yat turizmi
– Yayla turizmi
MİLLİ PARKLAR
Milli park bilimsel ve estedik bakımından, milli ve milletler arası ender bulunan doğal ve kültürel kaynak değerleri ile koruma, dinlenme ve turizm alanlarına sahip tabiat parçalarını ifade eder.