Mühendislik Mesleği Hakkında Kısa Bilgi
|Mühendislik MesleÄŸi Hakkında Kısa Bilgi,Mühendis Nedir?,Mühendis Ne İş Yapar?,Mühendis’in Görevleri Nelerdir?,Mühendis Olabilmek İçin

Mühendislik Mesleği Hakkında Kısa Bilgi
Mühendis Nedir?
Türk Dil Kurumu’na göre mühendislik: Mühendis İnsanların her türlü ihtiyacını karşılamaya dayalı yol, köprü, bina gibi bayındırlık; tarım, beslenme gibi gıda; fizik, kimya, biyoloji, Elektrik, Elektronik gibi fen; uçak, otomobil, motor, iÅŸ makineleri gibi teknik ve sosyal alanlarda uzmanlaÅŸmış, belli bir eÄŸitim görmüş kimse.
Mühendislik bilim ve matematiksel prensipleri, tecrübe, karar ve ortak fikirleri kullanarak insana faydalı ürünler ortaya koyma sanatıdır. Mühendisler, köprüler, tıbbi teçhizatlar, zehirli atıkları temizleme yolları ve toplu taşıma sistemleri tasarlar. Bir başka deyişle Mühendislik, belirli bir ihtiyacı karşılamak için gerekli teknik ürün ve sistemi üretme sürecidir.
Mühendis Ne İş Yapar?
Mühendislik bilim ve matematiksel prensipleri, tecrübe, karar ve ortak fikirleri kullanarak insana faydalı ürünler ortaya koyma sanatıdır. Mühendisler, köprüler, tıbbi teçhizatlar, zehirli atıkları temizleme yolları ve toplu taşıma sistemleri tasarlar. Bir başka deyişle mühendislik, belirli bir ihtiyacı karşılamak için gerekli teknik ürün ve sistemi üretme sürecidir.
Mühendis’in Görevleri Nelerdir?
* Teknik, Ekonomik, Mali, Hukuki, Sosyal ve İdari görevleri bulunmaktadır.
* Sorumlu oldukları iş alanında bu görevleri yöneten ve idare eden kişilerdir. Çalışma bizzat kendileri tarafından belirlenen şekilde yürütülmektedir.
Mühendis Olabilmek İçin Hangi Okullar Okunur?
Mühendis olabilmek için en önemlisi hangi lisede okuduğunuz değil mühendislik fakültesi mezunu olmanız gerekiyor, siz hangi okulda okumuş olsanız bile son olarak mühendislik fakültesi çıkışlı iseniz size mühendis derler. Daha öncesinde hangi lisede okuduğunuz önemli değil hatta iyi yıllık bir bölümde okuyup daha sonrasında dgs sınavını kazanarak mühendislik fakültesine geçiş yapabilirsiniz.