Kürtajda Parça Kalması Ne Demektir?
|Kürtajda Parça Kalması Ne Demektir?,Kürtajda Parça Kalması,Kürtajda Parça Kalması Nedir,Kürtajda Parça Kalması Nasıl Tespit Edilir
Kürtajda Parça Kalması Ne Demektir?
Kürtaj gebeliğin sonlandırılması işlemidir. Bu işlem yapılırken rahim iyice temizlenmelidir. Rahim içinde kalan en ufak parça bile kadında pek çok sorun yarattığı gibi ilerleyen dönemlerde gebe kalmaya engel durumlarda ortaya çıkar. Kürtaj işleminden sonra bebeğin en ufak parçası ya da plasentanın parçasının rahim içinde kalmasına kürtajda parça kaldı denilir.
Gebelik sonlandırılması işleminden sonra kanamanın 1 hafta kadar devam etmesi gayet normal bir durumdur. Bu kanama az miktarda olmaktadır. Fakat, kanama miktarı artar, pıhtılaşma ile dolu parçalar gelmeye başlar, ağrı ve sancılar artarsa hemen bir doktora başvurmak gereklidir çünkü rahim içinde parça kalmış olmaktadır. Bazen de bu belirtilerin hiçbiri olmadığı halde rahim içinde parça kalmış olabilir.
Kürtaj sonrası yaşanabilen bu durumda, enfeksiyon ve belirli hastalıkların oluşma riski artar. İşte bu nedenle doktorlar kürtajdan 1 hafta sonra hastayı kontrole çağırırlar. Yapılan ultrasonda parça tespiti olursa, tekrar kürtaj uygulaması yapılabilir. Bazen de ilaç tedavisi uygulanır.
Kürtaj sonrası parça kalması ;
Ultrason ile tespit edilir.
Doktor tam karar veremezse rahim kasılması sağlayan ilaç ve antibiyotik verir.
Parça kaldığına kesin eminse tekrar kürtaj uygular.
Kürtaj sonrası parça kalması, genelde gebeliğin başlangıç haftasında olanlarda ve rahim ağzı dar olan bayanlarda görülür.