Kürtaj Günah Mıdır?

Kürtaj Günah Mıdır?,Kadınlar Neden Kürtaj Olur,Kürtajın Sebepleri Nelerdir,Kürtaj İslam Dinine Göre Günah Mıdır?,Kürtaj Neden Günahtır

Kürtaj Günah Mıdır?

Kürtaj günah mıdır?

Yıllardan beri toplumda en çok tartışılan konulardan biri kürtaj konusu olmuştur. Dinen yapılması gerekenler bir yana, hamile kalan kadınların seçim yapma durumunda kaldıkları olaylar dahi çokça tartışılmış ve kimileri ortak doğruda buluşmayı tercih etmiş, kimileri kendi doğrusunun izinden gitmiştir. İslam dinine göre bir kadının kürtajla çocuk aldırması kesinlikle yasaktır ve günah olarak kabul edilir. İslamiyet’te doğacak çocuğun kendi rızkıyla ve ailesine getireceği rızkla dünyaya geleceği rivayet edilir.

KADINLARI KÜRTAJA İTEN SEBEPLER

Kürtaj söz konusu olduğunda, dinen anne karnında bebek 4 aylık olduktan sonra aldırılması yasaktır. Anne karnındaki cenine ruhun üflenmesinin 4. ayda gerçekleştiği rivayet edilir. Fakat bazı durumlarda, anne adayları psikolojikman kendilerine daha farklı öncelikler yaratmaktadırlar. Korunmadan cinsel ilişkiye girildikten sonra beklenmedik bir zamanda hamile kalınması, aynı şekilde istenmeyen bir bebek durumunda annenin ve babanın maddi-manevi bir bebek sahibi olmaya hazır olmamaları, kadının isteği dışında eşinin zorla cinsel ilişkiye sürüklemesiyle hamile kalınması ya da en kötü ihtimal olan tecavüzlerde anne adayları bebeği kat’i suretle kürtaj yaptırmak istemektedirler.

Bunlar haricinde dini inanışlarına göre kesinlikle bebeği aldırmaması gereken bir hamile kadın, karnındaki bebeğin hayat boyu süreceği bir hastalığa sahip olduğunu öğrendiğinde kürtaj yaptırmak isteyebilir(örneğin bebeğin Down sendromlu olarak dünyaya geleceğinin öğrenilmesi gibi).Konu kürtajın gerçekleşme aşamasına geldiğinde, hamile kadını çok zor süreçler beklemektedir ve kürtaj aşamasında seçilecek yolu çok iyi belirlemek gerekir.

Din adamlarının verdiği fetvalarda; korunmadığı için kaza sonucu hamile kalan kadınların kendi günahlarını temizlemek adına bebeklerinden kurtulmak istemeleri en büyük günahlardan biri sayılmaktadır. ”Allah’ın verdiği canı ondan başka kimse alamaz” mottosunun ağır bastığı Müslümanlıkta, bu kabul edilemez bir olaydır. Fakat kadın açısından bakıldığında da onu hayatı boyunca manevi olarak çok zorlanacağı aşamalar bekliyor olacak, belki de psikolojik travma boyutuna varacak bir hamilelik süreci ve ardından annelik süreci geçirecektir.

TÜRK TOPLUMUNDA KÜRTAJA BAKIŞ AÇISI

Toplum içerisinde kürtaj konusundaki düşüncelere baktığımız zaman, çok büyük bir kısmı Müslüman olan Türk toplumunda elbette ki kürtaj için olumlu düşünceler beslenmemektedir. Türk kadınlarındaki genel algı; eğer bir kadın hamile kaldıysa mutlaka o çocuğu dünyaya getirmelidir. Ancak sosyo-ekonomik düzeyi ve eğitim seviyesi yüksek seviyede olan kadınların görüşlerine bakıldığında, kürtaj konusuna bakış değişim göstermektedir.

Bu özelliklere sahip olan kadınlar aile yapılanmasına farklı bir pencereden bakmakta, eğer dünyaya gelecek çocuğa yaşamsal standartlarını sürdürebilecek imkanlar sunamayacağını düşünüyorsa çocuğunu aldırmayı tercih etmektedir. Ya da daha basit yöntemlerle çocuk sahibi olmak istemiyorsa her cinsel ilişkisinde korunmayı tercih etmektedir. Bu tip kadınların eşleriyle görüş ayrılıklarına düştükleri noktalar olsa dahi, dini vecibeleri 2. plana attıkları ve hiç bir canlının dünyadaki yaşantısını maddi-manevi eksikliklerle sürdürmesini kabul etmedikleri bilinen gerçekler arasındadır.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir