Hamilelikte neler yapılmamalı?

Hamilelikte neler yapılmamalı?,Hamilelik boyunca yapılmaması gerekenler nelerdir,Hamilelik süresi içerisinde yapmamamız gerekenler

Hamilelikte neler yapılmamalı?

Anne adaylarını 9 aylık süreç içerisinde bir çok aşama bekliyor. Bu aşamaların en önemlisi hamilelik döneminde neler yapılmaması gerektiği hakkında bilgi sahibi olmak. İşte hamilelikte yapılmaması gerekenler hakkında bir kaç tüyo…

HAMİLELİKTE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Sigara ve alkol kullanmak kesinlikle yasak. Bu iki yasak kullanıldığı takdirde bebeğinize zarar verecek bir çok zehirli toksini vücudunuza almış oluyorsunuz. Alkol de sigara da vücudun kalsiyum deposunu boşaltmakla birlikte erken doğum riski yaratır.

Hamileyken sabah kahvaltısı gibi çok önemli bir öğünü atlamak kesinlikle yanlıştır. Sabah kahvaltınızı mutlaka yapmalısınız çünkü kan şekerinizde oluşabilecek ani iniş ve çıkışlar bebeğinizin sizden kendisine yetecek kadar besin almasını engelleyecektir.

Şarküteri ürünlerinden mutlaka uzak durmalısınız. Sucuk,sosis,salam gibi işlenmiş gıdalar bebeğinizin de sizinle beraber beslenmesinde problem yaratabilir.

Hamilelikte yapılmaması gereken davranışların en başında ”iki kişilik yeme” diye bir inanışa sahip olmanızdır. İhtiyacınızdan fazla yediğiniz her şey size kilo olarak dönecek ve fazladan alacağınız her kilo sizin işin erken doğum riski yaratacaktır.

Halka açık yerlerde tuvalete girmemeye özen gösterin. Hamilelik süreci vajinal enfeksiyonlar için en riskli dönemlerden biridir.

Hamilelik döneminde ayaklarda ya da bacaklarda oluşması muhtemel kramplar için kontrolsüz ilaç kullanmak yapılmaması gerekenlerdir. Önlem olarak magnezyum desteği alabilir ya da doktorunuza danışabilirsiniz.

Hamile kalmadan önce spor yapmak hayatınızda büyük bir yer teşkil ediyorsa, hamile kaldıktan sonra bu sporu devam ettirip ettiremeyeceğinizi mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Buradaki kilit nokta, doktorunuz size ve bebeğe zarar vermeyecek spor argümanlarını anlattıktan sonra bunların haricinde kilo vermek adına spor yapmanız. Hamileyken fazladan spor yapmak kesinlikle yanlıştır.

Herhangi bir yerden zıplamak ya da herhangi bir yerden atlamak yanlıştır. Çünkü hamileyken kadınların eklem noktaları zayıf düşeceği için bu hareketler siz ve bebeğiniz için oldukça riskli hareketler olacaktır.

Eğer dalış sporlarıyla ilgileniyorsanız, bu ilginizi de doğumdan sonrasına bırakmanız gerekecek. Dalarken çevrenizde oluşan basınç bebeğinize zarar verecektir.

Hamilelik sürecinde vajinal kan akıntısı sanıldığının aksine normal değildir. Bunu normal zannedip bir doktora danışmamak hamileyken yapılmaması gerekenler arasındadır.

Çay, kahve gibi içecekler çok tüketilmemeli, çok zorlanırsanız günde 1 kez şekersiz şekilde içmeniz uzmanlarca uygun görülmektedir

Asitli içeceklerin hiç biri hamilelik boyunca içilmemelidir.

Hamilelikte yapılmaması gerekenlerden en sık yapılan yanlışlardan biri kıyafet seçimidir. 9 aylık süreçte mümkün olduğunca lastiksiz, kemersiz, beli sıkmayan düğmesiz kıyafetler tercih etmelisiniz.

İç çamaşırı seçimleriniz de bu süreçte çok önemli. Yanlış kalıpta bir sütyen giyerseniz göğsünüzdeki süt kanallarına baskı yapmış ve sağlığınızı kötü etkilemiş olursunuz.

Ortopedik ve ayağı hiç bir şekilde ağrıtmayan/acıtmayan ayakkabılar tercih edilmeli. 2-3 cm.’e kadar topuklu ayakkabı tercih edebilirsiniz.

Evinizde hayvan besliyorsanız onların tuvalet temizliğine, tüy temizliğine ve sizinle olan yakın temasına mutlaka dikkat etmeniz gerekir. Hamileyken hayvanlardan mikrop kapmaya son derece müsait bir yapıda olacaksınız.

Hamileyken yapılmaması gerekenlerden bir önemli nokta da röntgen ışınlarıdır. Hamileyken röntgen ışınlarına maruz kalmak son derece sakıncalıdır ve röntgenle alakalı bir tedavi görecekseniz mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Hamileyken bağırsaklarınızda düzensizlik olması son derece normaldir. Bu sorunu halletmek için doktorunuza başvurmadan ilaç kullanmak yapılacak yanlışlardan biri olur. Bunun yerine düzenli olarak su içmek ve kabızlığı önleyici meyveler yemek sindirim sisteminize yardımcı olacaktır.

Hamileyken diş bakımınıza önem vermemek çok sakıncalıdır. Çünkü bu süreçte anne adayı ağız bakımını mutlaka çok iyi yapmalı; böylelikle ağzında oluşabilecek bakteri ve diş çürüğü problemlerinin, diş eti kanamalarının önüne geçecektir.

Hamilelikte banyo yapmanın risklerini en aza indirmek için düşmeye ve kaymaya temkinli olarak banyo yapmanız tavsiye edilir. Su sıcaklığın çok sıcak ya da çok soğuk olmasından ziyade ideal sıcaklıkta olması gerekir.

Eğer aktif araç kullanıyorsanız rahat etmek için emniyet kemerini takmamak gibi bir hareket kesinlikle yapılmamalıdır. Her durumda öncelikli olarak kendi can güvenliğinizi ve dolayısıyla bebeğinizin can güvenliğini göz önünde bulundurmalısınız.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir