Ellerde uyuşma ve kulak çınlaması nedenleri

Ellerde uyuşma ve kulak çınlaması nedenleri,Ellerde uyuşma nedenleri,Kulak çınlaması nedenleri,Kulak çınlaması nedenleri nelerdir,uyuşma

Ellerde uyuşma ve kulak çınlaması nedenleri

Ellerde uyuşma bazen hepimizin başına gelebilir bir hastalıktır. Fakat, bu hastalığın sebepleri arasında ciddi tehlikeli hastalıklar olabilir. İğne batması, karıncalanma ve ağrı ile seyreden uyuşmalar her iki elde görülebilir. Sıklıkla yaşanan bir diğer sorun kulak çınlamalarıdır. Hemen hemen hepimiz bir şekilde kulak çınlaması yaşamışızdır. İşte, kulak çınlaması ve ellerde uyuşma nedenleri;

ELLERDE UYUŞMA NEDENLERİ

Sinir sıkışmaları ; ellerde uyuşmanın en sık görülen nedenidir. El bileğinde olan sinirlerin sıkışması olan karpal tünel sendromu en fazla görülen sinir sıkışmasıdır. Ayrıca, torasik çıkış sendromu, kubital tünel sendromu, pronator teres sendromu başlıca sinir sıkışmalarıdır.

Boyun düzleşmesi ; Boyun ve ensede ağrı yapan boyun düzleşmesi, boyunda olan omurların düzleşmesi ile oluşur. Boyun, ense, kol ağrıları ve ellerde uyuşma başlıca belirtisidir.

Boyun fıtığı ; Boyunda oluşan fıtığın ellere gelen sinirlere baskı yapması ile oluşur.

Boyun tutulması

Diyabet ; kan şekerinin yüksek olduğu durumlarda sinir hasarı kaynaklı ellerde uyuşmalar olabilir.

Hipotiroidi ; Tiroid bezinin az salgı yapması nedeni ile ellerde uyuşma görülür.

B12 vitamin eksikliği ; sinir hücrelerini koruyan B12, vücutta azalınca parmaklarda ve ellerde uyuşmalar yapar.

Alkolizm, bazı ilaçlar, damar tıkanıklıkları, beyin tümörleri, kas hastalıkları, kırıklar, lupus hastalığı, MS hastalığı ellerde uyuşma yapabilir.

KULAK ÇINLAMASI NEDENLERİ

Kulak çınlaması, uykusuzluk, dikkat bozukluğu ve baş dönmesi ile beraber olursa kulak burun boğaz doktoruna kesinlikle görünmelidir. Uğuldama, vızıltı, çınlama şeklinde olan kuşlak çınlamaları bazen kafa içinde ses duymak olarak tanımlanır.

KULAK ÇINLAMASI NEDENLERİ NELERDİR?

Yaşın ilerlemesi ile oluşan işitme kaybı, kulak içinde olan işitme sinirlerinin hassasiyetinin kaybolması ile oluşur. Yüksek ses ile müzik dinlemek, gürültülü ortamlarda olmak kulak çınlamasına neden olur.

İç kulak hücrelerinin zarar görmesi ; iç kulak içinde bulunan ince tüyler, ses dalgalarına göre hareket ederler. Bu tüyler sayesinde sesler elektrik dalgası haline gelir. Bu tüylerin hasar görmesi, rastgele elektrik sinyali oluşturur bu da kulak çınlaması olarak algılanır.

Kulak kiri ; kulak kanalını bakteri ve mikroplardan koruyan kulak kiri, çok fazla birikince işitme kaybı veya kulak zarı tahrişi yaratır. Bu da kulak çınlamasına neden olur.

Kulağı etkileyen enfeksiyon, iltihaplar çınlamaya neden olur.

Orta kulağın içinde olan kemik eklemlerinin sertleşmesi kulak çınlamasına neden olur.

Kansızlık kulakta çınlama yapar.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir