Dünyanın En Eski Piramitleri
|Dünyanın En Eski Piramitleri,Dünyanın En Eski Piramitleri Nedir,Dünyanın En Eski Piramitleri Hakkında Bilgi,Dünyanın En Eski Piramitleri Ne
Dünyanın En Eski Piramitleri
Piramit dış yüzeyleri üçgen olan ve üstte tek bir noktada birleşen ve şekli geometrik anlamda kabaca bir piramit halindeki bir yapıdır. Bir piramidin tabanı üçgen, dörtgen veya herhangi bir çokgen şekli olabilir. Dünyanın birçok yerinde farklı medeniyetler tarafından piramitler inşa edilmiştir. Hacimce en büyük piramit Meksika’nın Puebla eyaletindeki Büyük Cholula Piramidi‘dir.
Dünya üzerindeki piramitlerle ilgili elde edilen bilgiler çok kısıtlı bilgilerdir diyebiliriz. Üzerinde yapılan araştırma çalışmaları sonucunda sürekli yeni bilgilere ulaşılmaktadır. Çok eski dönemlerde farklı medeniyetler, yaşadıkları coğrafyalarda farklı özelliklere sahip inanılmaz piramitler inşa etmişlerdir. Çin’de bulunan Türk piramitleri, incelenebilseydi belki de tarihin farklı boyutlarına da ışık tutabilecektik. Ancak ne yazık ki Çin hükümeti, bu piramitlere girmeyi ve incelemeleri yasaklamıştır. Mevcut bilgilere dayanarak dünya üzerindeki en eski piramitleri sizler için sıraladık. İşte, dünyanın en eski piramitleri;
Mısır Piramitleri: M.Ö. 3000 yılına endekslenen Mısır piramitleri, hakkında üretilen efsanelerle Hollywood filmlerinin en önemli malzemelerinden biri haline gelmiştir. 100 adetten fazla piramit bulunan Mısır’daki en büyük piramitler Giza piramitleri olarak adlandırılan Keops, Kefren ve Mikerinos isimli üç piramittir.
Sümer Piramitleri: M.Ö. 4500 yılına tarihlenen Sümer piramitleri, tarihi belgelere göre Mısır Piramitlerinden daha eski bir döneme işaret etmektedir. Bir tür tapınak olarak inşa edilen bu yapıların üstleri piramitlerin aksine düz olarak inşa edilmiştir.
Maya, İnka ve Aztek Piramitleri: M.Ö. 4500 yılına kadar uzanan geçmişi ile Mısır piramitlerinden eskidir. Maya uygarlığının en ilgi çekici yapıları olan piramitler dinsel merkezlerde inşa edilmiştir.
Türk Piramitleri: Çin’de bulunan Türk piramitleri M.Ö. 4500 yılı gibi tarihlendirilse de, daha eski bir döneme ait olduğu kanısı da vardır. Herhangi bir inceleme yapılamadığından tahmini bir tarih verilmektedir.