Göz Kararması Neden Olur? Tedavisi Nedir?,Göz Kararması Tedavisi Nedir?,Göz kararması neden olur?,Göz kararması,Göz kararması tedavi yöntemi

Göz Kararması Neden Olur? Tedavisi Nedir?

Göz kararması altında pek çok neden yatabilir. Uzun süre aç kalmak, tansiyonda oluşan artış ve düşüşler, çok sıcak ortamda bulunmak göz kararmasına neden olabilir. Fakat, göz kararması yanında baş dönmesi, mide bulantısı, çarpıntı oluyorsa kesinlikle doktora gidilmelidir. Göz kararması şikayetlerinde genelde, iç hastalıkları, KBB ve nöroloji doktorları hastayı tedavi eder.

Göz kararması neden olur?

Tansiyonun yükselmesi ya da düşmesi,

Şekerin düşmesi ya da yükselmesi,

Kansızlık,

Tiroid hastalıkları,

Aşırı su kaybı,

Gözde ödem ve damar problemleri,

Boyun damarlarının daralması,

İdrar söktürücü, kalp, tansiyon, psikiyatri ilaçları neden olabilmektedir.

Bazı insanlarda oturdukları yerden kalkınca ani bir göz kararması yaşanmaktadır. Bu olaya ortostatik hipotansiyon denilir. Bunun nedeni, ayağa kalkıldığında tansiyonun hızla düşmesidir. Beyne yeterince kan gitmediğinden, göz kararması, baş dönmesi, çarpıntı, rengin solması ve hafif baygınlık oluşur. Bu hastalık, kalp ve beyin hastalıklarının belirtisi ve kansızlık gibi nedenler ile oluşabilir.

Göz kararması ile baş dönmesi bir arada oluyorsa, tansiyon ve şeker değerinde yükselme, alçalma, migren, vertigo, bazı beyin hastalıkları ve beyin tümörü, kalp ve damar hastalıklarından şüphelenilir. İç kulakta olan denge sorunları göz kararması yapabilir. Bu tarz durumlarda bir kulak burun boğaz doktoruna görünmek faydalıdır. Vertigo hastalığında, yer ayağın altından kayıyormuş gibi bir baş dönmesi yaşanmaktadır. Kronik baş dönmeleri yanında göz kararmaları da yaşanmaktadır. Göz kararması ve mide bulantısı birlikte görüldüğü durumlarda, mide rahatsızlıklarından endişe edilir. Fakat, migren hastalığında da mide bulantısı ve göz kararması yaşanır.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir