5.Sınıf Aritmetik Ortalama Soru ve Cevapları

Etiketler: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

5.Sınıf Aritmetik Ortalama Soru ve Cevapları

SORULAR: 5.sınıf – Mat. – Aritmetik Ortalama

1) Bir öğrenci 1. yarım saatte: 35 sayfa, 2. yarım saatte 45 sayfa okuduğuna göre; bu öğrenci yarım saatte ortalama kaç sayfa okur?

A) 40 B) 45 C) 50 D) 80

2) Bir öğrenci 1. yarım saatte: 45 sayfa, 2. yarım saatte 45 sayfa okuduğuna göre; bu öğrenci bir saatte ortalama kaç sayfa okur?

A) 90 B) 80 C) 50 D) 45

3) Bir işçi 1. Gün: 18, 2. Gün: 22, 3. Gün: 23 sandalye yapmıştır. Bu işçi günde ortalama kaç sandalye yapmaktadır?

A) 20 B) 21 C) 22 D) 23

4) Ali 12, Hasan 8, Yusuf 11 ve Zeynep ise Ali’den 7 yaş küçüktür. Dördünün yaş ortalaması kaçtır?

A) 12 B) 11 C) 10 D) 9

5) Ali 9, Hasan 10, Yusuf 11 ve Zeynep 14 yaşındadır. Dördünün yaş ortalaması kaçtır?

A) 12 B) 11 C) 10 D) 9

6) 1’den 20’ye kadar olan sayıların toplamı kaçtır?

A) 210 B) 205 C) 200 D) 198

7) Ali sınavdan 100 100 100 aldı . Buna göre aritmetik ortalama kaçtır?

A) 300 B) 900 C) 3 D) 8 E) 2000

8) Ali sınavdan 4,5,9 aldı.Buna göre aritmetik ortalama kaçtır?

Cevap:___6___

9) üç arkadaşın boy ortalaması 120cm’dir aralarına boyu 140cm olan bir kişi daha katıldıgında yeni boy ortalaması kaç cm olur?

Cevap:___125___

10) Farkları 34 olan iki sayının ortalaması 72’dir. Büyük sayı kaçtır?

Cevap:___89___

11) İki sayının ortalaması 155, farkları 68’dir. Bu sayıların büyüğü kaçtır?

Cevap:___189___

12) 4 sayının ortalaması 21’dir. Bu sayılara bir sayı daha eklediğimizde yeni ortalama 25 oluyor. Sonradan eklenen sayı kaçtır?

Cevap:___12___

13) 24-30-35-41-47 sayıların hangi sayıyı eklersek yeni ortalama 40 olur?

Cevap:___63___

14) Dört sayının aritmetik ortalaması 28’dir. Buna 8 eklersek yeni ortalama kaç olur?

Cevap:___24___

15) 6 sayının aritmetik ortalaması 43 tür. Bu sayılara kaç eklenirse yeni ortalama 50 olur?

Cevap:___92___

16) Ahmet; pazartesi 50TL, Salı günü 40TL, Çarşamba günü 70TL, Perşembe günü 30TL Cuma günü 60TL harcamıştır. Ahmet günlük ortalama kaç TL harcamıştır?

Cevap:___50___

17) 26,32,35,39 sayılarının aritmetik ortalaması kaçtır?

Cevap:___33___

18) Saatte ortalama 75km/s hızla giden bir otomobil 5 saatte kaç km yol gider?

Cevap:___375___

19) Saatte ortalama 60km/s hızla giden bir otomobil 480km’lik bir yolu kaç saatte gider?

Cevap:___8___

20) Dört sayının ortalaması 25’tir.Bu sayılardan hangi sayı çıkarılırsa geriye kalan sayıların ortalaması 30 olur?

Cevap:___10___

21) Üç sınavdan aldığı notların toplamı 225 olan öğrencinin notlarının ortalaması kaçtır?

Cevap:___75___

22) Ortalaması 45 olan dört sayının toplamı kaçtır?

Cevap:___180___

23) Bir kuru yemişçi kilosunu 16TYL ye aldığı çerezi kilosunu 18TL’ye aldığı çerezle karıştırarak satıyor. Karışımın fiyatı ne kadardır?

Cevap:___18___

24) Boy ortalaması 187cm olan 5 kişilik basketbol oyuncularından biri çıkınca geriye kalanların boy ortalaması 185cm oluyor. Çıkan oyuncunun boyu kaç cm’dir?

Cevap:___195___

25) Boylarının toplamı 700cm olan 4 basketbol oyuncusunun boyları ortalaması kaç cm’dir?

Cevap:___175___

26) Dört arkadaşın yaşlarının ortalaması 12’dir. Aralarına bir kişi katılınca yeni ortalama 13 olduğuna göre yeni katılanın yaşı kaçtır?

Cevap:___17___

27) Ezgi’nin Matematik sınavından aldığı notlar 65, 85 ve 75Tir. Ezgi’nin notlarının ortalaması kaçtır?

Cevap:___75___

28) Üç kasa portakalın ağırlıkları ortalaması 35 kg dır. 1.kasa 33kg, 2. kasa 27kg olduğuna göre 3. kasa kaç kg’dır?

Cevap:___45___

29) Üç kardeşin ağırlıklarının ortalaması 25’tir. Elif 32kg, Özkan 23 kg ise Ezgi kaç kg’dir?

Cevap:___20___

30) Ali 8,Ayşe 12,Ahmet 11 ve Enes 9 yaşındadır kilogramdır.Bu dört kişinin yaşlarının ortalaması nedir?

Cevap:___10___

31) Ali 20 kg.,Ayşe 22kg.,Ahmet 26kg. ve Enes 30 kilogramdır.Bu dört kişinin kilolaınrn ortalaması nedir?

Cevap:___25 kg___

32) Burdur -İstanbul arası 678 km.dir. Afyonkarahisar Bilecik arası 191 km Bilecek Kocaeli arası 151 km.dir.Kocaeli -İstanbul arası 111 km.dir.Burdur – Afyonkarahisar arası kaç km.dir?

A) 225 B) 215 C) 205 D) 195

33) Ecenin ilk dönem matematik dersinden aldığı notlar 3,4 ve 5 tir.Ece’nin karnesinde matematik dersinin notu kaçtır?

A) 3 B) 4 C) 2 D) 5

34) Ali 3 elma Alper 2 elma Ayşe 1 elma Şennur da 2 elma yemiştir.Hepsi ortalama kaç elma yemiştir?

Cevap:___2 elma ___

“5.Sınıf Aritmetik Ortalama Soru ve Cevapları” için 4 Yorum

  1. Sinem diyor ki:

    Ya arkadaşlar bu nasıl bir sitedir ya ne sacma sorular var bn googleye başka soru yazdım onlar başka sorular verilyorlar anlamadım gittti ya. Arkadaşlar başka bir çalışma yeri biliyorsanız bana bildirmenizi rica ederim lütfennn ya öğretmen bir soru yazdırdı bnde o soruyu internete yazdım ama başka sorular geldi o soruda şu;
    ortalaması 25 olan 5 sayıya 35 sayısı eklenir se yeni ortalama kaç olur
    ikincisi ise;
    5 sayının ortalamaları 14 tür bu sayılardan hangi sayı çıkarılmalıdirki yeni ortalama 10 olsun
    eğer bu problemleri bulursanız bana söykleyin çünkü benim bunları yapmam lazım lütfen yardım edin erkekleri bburdan öpüyorüm :)

  2. Sinem diyor ki:

    Mustafa çok teşekkür ederim ama sonucun yanlış biz bugün öğretmenle yaptık sonus
    25*5:125+35:160/6:26,6dir yinede çok teşekür ederim seni öperim

5.Sınıf Aritmetik Ortalama Soru ve Cevapları Yazısı için Yorum Yapabilirsiniz

 Son Yazılar FriendFeed
reklam
Smart Backlink
reklam
reklam

Son Yorumlar

Ödev Ödev